Aula de Lectura

Aquesta Aula de Lectura  va néixer  el curs  2019-2020  amb la voluntat de donar resposta als interessos literaris d’una bona colla de membres de les Aules, que n’esperaven la possibilitat de compartir lectures i coneixement sobre llibres diversos, i d’intercanviar opinions i comentaris que aquests els haguessin suscitat.

Cal dir que l’activitat va néixer vinculada al Festival MOT de Literatura que se celebra cada primavera a Olot i Girona i que, amb el tema fixat per a cada edició, havia de determinar els títols concrets a llegir. Així s’ha fet en aquests dos cursos de funcionament,  i aquest n’ha estat el resultat. Un resultat entorpit inevitablement per l’aparició de la pandèmia i les consegüents restriccions que ha comportat,  i que ha vingut a capgirar tot el que s’havia programat.

I, malgrat tot, l’Aula continua endavant.

CURS 2019 – 2020

Per al 2019-2020  es proposà de llegir i comentar obres centrades en el fet creatiu en qualsevol dels seus aspectes i, per tant, de parlar de textos que giressin entorn de la música, la literatura, les arts plàstiques … i que mostressin  les vivències, experiències…  que els  gèneres artístics comporten per als seus creadors.

Les sessions previstes i els llibres a comentar eren els que apareixen consignats a continuació.  Tanmateix, l’aparició del COVID-19 al nostre entorn i el confinament que se’n derivà impediren que la programació es pogués portar a terme de la manera prevista, i calgué esperar al curs següent per reprendre-la, amb el mateix centre d’interès i amb nous títols afegits.

4 de març:          Presentació  de la novel·la Cap a la Bellesa, de  David Foenkinos.

15 d’abril:           Comentari del llibre Cap a la Bellesa, de  David Foenkinos

29 d’abril:           Comentari del recull de contes Baix continu,  de Jaume Cabré.

CURS 2020 –2021

També aquest curs el funcionament de l’Aula s’ha vist interromput per les restriccions imposades a causa de la pandèmia. Afortunadament, a la primavera, lectures i comentaris s’han pogut reprendre amb una certa normalitat.

14 d’octubre:                Comentari del recull de contes  Baix continu, de Jaume Cabré.

25 de novembre:          Comentari l’obra teatral   E.R., de Benet i Jornet 

20 de gener:                 Lectura i comentari d’ Hivern sota el Cadí, d’August Bover

17 de febrer:                 Comentari de La noia de la perla, de Tracy Chevalier

7 d’abril:                        Comentari de La noia de la perla, de Tracy Chevalier

5 de maig:                     Comentari de La casa del padre, de Karmele Jaio

16 de juny:                    Comentari de El noi del Maravillas, de Lluís Llach

Durant el curs 2020-2021,  l’AULA DE LECTORS  ha estat formada  per:

 1. Conxita Ayats
 2. Carme Berga
 3. Anna Carrera Costa
 4. Miquel Colomer
 5. Elvira Coromina
 6. Anna Figueras
 7. Pilar Gurt
 8. Anna Herreros
 9. Antònia Navarro
 10. Elena Plantalech
 11. Rosa Pons
 12. Victòria Puigvert
 13. Àngels Sánchez
 14. Dolors Valeri
 15. Mariona Coca
 16. Sílvia Coromina
 17. Dolors Ros
 18. Agustí Ferrer
 19. Teresa Roura
 20. Montserrat Trubat
 21. Montse Delgà
 22. Glòria Llinàs
 23. Margarida Arau
 24. Concepció Ferrés
 25. Mercè Padrosa

 

PROJECTES CARA AL FUTUR

La intenció és, en primer lloc, d’utilitzar aquest espai del blog de les  Aules per informar-vos puntualment de les lectures que proposem i del calendari  de sessions que programem per comentar-les.

En segon lloc, també esperem poder aportar dades, notes de premsa i informacions diverses que anem trobant als mitjans de comunicació i que ens puguin ajudar a enriquir les nostres lectures.

Finalment, també voldríem que això fos una pàgina oberta a totes les lectores i els lectors de l’Aula  que vulguin formular comentaris, propostes i/o suggeriments referits a les nostres activitats.  Esperem que aquest últim aspecte puguem desenvolupar-lo com cal a partir del curs que ve.

 

Tan aviat com tinguem a punt una mínima programació de lectures per al curs que ve,  us la farem saber en aquesta mateixa pàgina.