A LES AULES PARLEM DELS DRETS DELS MALALTS I DEL DOCUMENT DE VOLUNTATS ANTICIPADES

El passat 2 de novembre, dos metges jubilats: Loreto Noguer i Ramon Sans, membres tots dos de l’Associació pel Dret a Morir Dignament, oferiren als socis de les Aules una conferència que aprofundí en aquests dos temes.

Un breu recorregut cronològic a partir de la fi del Franquisme permeté veure, en primer lloc, com diversos textos legals han anat concretant al llarg dels anys els drets que tenim totes les persones a ser tractades amb dignitat i respecte en qualsevol situació sanitària en què ens puguem trobar.

A continuació, la conferència se centrà en la importància de deixar escrits els nostres plantejaments i desitjos pel que fa a la manera com volem encarar la fi de la nostra vida, per tal que familiars i professionals sanitaris, a partir del document legal que hom anomena Document de Voluntats Anticipades (DVA), puguin fer que aquests plantejaments i desitjos s’acompleixin fidelment.

La conferència, que atragué un nombrós públic, va servir per donar a conèixer amb rigor uns temes i unes maneres de fer que són ja ben presents a la majoria de societats europees, i que és bo que cadascú pugui plantejar-se lliurement, d’acord amb les seves idees i conviccions.

Per si esteu interessats a tenir més informació sobre el tema, us adjuntem aquests enllaços que us la poden facilitar:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/voluntats-anticipades/model-orientatiu-de-dva/

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s