LES AULES VISITEN EL TALLER DE L’ARTISTA OLOTÍ QUIM DOMENE

El passat dimecres, dia 2 de març, una quarentena de membres de les Aules de Difusió Cultural ens vam desplaçar a l’antiga fàbrica tèxtil de Can Sabata, situada a la Canya, dins el terme de St. Joan les Fonts, on en Quim Domene té el seu taller.

Abans d’entrar, ell mateix ens va oferir una explicació molt il·lustrativa del passat industrial de la zona, vinculada a la producció tèxtil i poblada de petits tallers familiars. I després, ja situats, vam accedir al seu espai artístic. Un espai ampli, lluminós i dividit en àmbits de treball diversos, que acull en aquest moment una gran quantitat d’obres repartides per tots els racons –parets, taules, lleixes, terra…– en una mena de caos ordenadíssim, formant el que fàcilment es pot considerar un univers artístic personalíssim i potser inconfusible: el d’en Quim Domene.

Els formats i les temàtiques de tots aquests treballs abasten una gran diversitat, i també els materials que en Quim hi ha fet servir, i que van des del paper i la tela més convencionals, fins a les peces de fundició –sovint de gran format– passant per la fusta, els gravats i papers impresos, de procedències i èpoques diverses, les serigrafies… molt sovint units en collages d’una gran originalitat i d’una eficàcia artística inqüestionable.

Entre ells n’hi ha molts que l’artista ha exposat recentment, i també d’altres que estan a l’espera de formar part d’exposicions imminents. I tots ells ens van ser explicats detalladament, al fil de les preguntes que entre tots li anàvem formulant. Igual com se’ns mostrà i comentà una gran quantitat de fotografies i projectes, centrats en les seves intervencions en carrers i places de nombroses ciutats i viles del país.

Un altre moment de la tarda, especialment interessant, el van ocupar les explicacions que ens oferí sobre els seus sistemes de treball i els seus plantejaments estètics, sovint estretament lligats amb la poesia, la música, el món de la cultura, de les paraules… i tot plegat va acabar de fer evident l’originalitat, la riquesa i la coherència que presideixen tota la seva obra, tan sovint marcada per una visió desenfadada, una ironia subtil, que busca –i aconsegueix amb gran eficàcia– fer trontollar molts valors i principis establerts dins la societat benpensant de la nostra època.

La visita va resultar enormement enriquidora, ens permeté conèixer de prop els seus plantejaments de fons i la seva manera de treballar, i va ser tot un plaer.

Moltíssimes gràcies, Quim Domene, per aquesta tarda tan especial que vas oferir-nos.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s