SOLO IN PAPUA, EL REPORTATGE DE RAI PUIG, UN CAIAQUISTA AVENTURER

El passat 20 de març, Rai Puig presentà a les Aules el seu reportatge titulat SOLO IN PAPUA, que creà l’any 2018, arran de la seva expedició en solitari per aquesta zona del Pacífic. Concretament, el seu periple se centrà en la circumval·lació, encara mai realitzada per ningú, de l’arxipèlag de Raja Ampat, arribant fins a les illes Wayag.   L’aventura durà 30 dies intensos, “plens d’adrenalina” segons paraules del propi autor,  i viscuts pràcticament damunt del seu caiac, amb breus acampades en platges solitàries i imprevisibles.

Al llarg de tot el documental, un seguit d’imatges  impactants,  preses amb càmera i amb dron, ens van permetre fer-nos una idea de la perillositat, i també gaudir de la bellesa, d’uns paisatges marins inabastables, amb ones amenaçadores, coralls insòlits i  un espès-i-menut de peixos  que, ells tots sols, ja donaven idea d’immensitat, de plenitud i de vida.

En una segona part, la filmació se centrà en un altre tipus d’aventura: el recorregut que en Rai va fer a peu, amb un guia i per l’interior de l’illa, a la recerca dels poblats d’uns grups humans anomenats  Dani . Encara avui els seus components es mantenen absolutament arrelats a la terra i a les seves formes de vida ancestrals, i entrar-hi en contacte li permeté descobrir  -i mostrar-nos- un món que sobta  que hagi pogut arribar gairebé pur i incontaminat fins al nostre segle.

Cal afegir, però, que el documental d’en Rai no va consistir només a mostrar uns paisatges i unes maneres de viure insòlites. Tots els apartats o capítols que anaven mostrant el seu periple van estar pautats per un seguit de plantejaments filosòfics, ètics, molt personals de l’autor però fàcilment compartibles, lligats al sentit que ell dona al viatge, a la  seva recerca de valors concrets  i de llibertat, i a un profund respecte envers  la natura i tots els éssers que l’habiten.  Un respecte que cal extremar, si volem que tanta bellesa pervisqui i pugui ser coneguda i admirada per tots aquells que han de succeir-nos sobre la Terra.

A continuació, un petit recull de frases especialment significatives, procedents del reportatge:

Segueix sempre els teus somnis.

No col·leccionis coses: col·lecciona moments.

És bo viatjar en solitari, que no vol dir en solitud.

Cal  moure’s  per la natura sense deixar rastre.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s