ANÈCDOTES D’UNA NOTARIA, PORTADES A LES AULES PEL SENYOR MANUEL FAUS

El passat dimecres  7 de novembre, Manuel Faus, que va ser notari a Olot durant més de 40 anys, va impartir a les Aules una conferència diferent de les habituals i plena d’amenitat i d’interès. Al llarg de més d’una hora i amb la més absoluta sobrietat  -només  la seva veu i el seu gest per fer-se entendre-  anà desgranant tot un munt d’històries i fets diversos   -alguns  realment curiosos;  altres directament hilarants-  que ha viscut al llarg de la seva vida professional.

Parlà de situacions viscudes, de vegades gairebé inversemblants,  en relació amb l’elaboració d’actes, amb la signatura d’escriptures, amb l’establiment i la lectura de testaments i herències …  unes situacions que ell optava sempre per deixar esbossades i prou,  aturant hàbilment la narració en el punt àlgid i sense donar-los una conclusió  clara, convençut que el sentit comú i sobretot el sentit de l’humor de cadascun dels oients ja farien el fet perquè tothom en tragués la conclusió oportuna.

Les seves explicacions ens passejaren per un llarg període de la nostra història recent i sobretot per un ampli espectre de personatges i ambients  socials  que tots hem conegut,  de manera que recordàrem els ensurts de finals del franquisme, que ell  visqué en una vila propera a Huesca; els hàbits i tics de la pagesia garrotxina;  les primeres eleccions democràtiques, gestionades  amb una bona fe i una inexperiència corprenedores;  i fins i tot   les sovint volàtils relacions de parella del jovent del nostre temps.

Ell afirma que a partir de totes aquestes vivències ha tingut l’oportunitat i el privilegi de conèixer a fons l’ànima humana.  Nosaltres, sentint-lo, segurament no vàrem arribar a tant, però sí que vàrem sortir de la sessió amb el somriure que encomanen  la narració ben feta  i la ironia ben dosificada.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s