PELS VOLTS DE SANT JORDI, POESIA I MÚSICA.

El passat dimecres 19 d’abril, vam dedicar la sessió a gaudir d’una estona de poesia i música, a partir del que havien preparat una colla de socis de les Aules.

El muntatge es titulà Poemes que diuen amors, en clara referència al contingut dels textos, tots ells pertanyents al que podríem anomenar “poesia amorosa”, però en el sentit més ampli del terme. Així, es llegiren i comentaren obres referides a l’experiència amorosa en les diverses etapes de la vida, des de l’amor infantil o adolescent, que hom recorda al cap dels anys amb tendresa, o la plenitud de l’amor i del desig, fins a la vivència serena i pausada de l’amor de maduresa, en què tot s’encalma com a fruit de l’aprenentatge i l’experiència dels anys. Igualment, es llegiren poemes centrats en altres menes d’amor  -l’amor als fills, als ancestres, a la llengua i el país…- i amb tot plegat es donà veu a poetes tan diversos com M. Mercè Marçal, Joan Manuel Serrat, Kirmen Uribe, Miquel Martí i Pol, Àlex Susanna, Joan Margarit o Joan Teixidor.

La lectura dels poemes, que va quedar en mans d’onze persones que en saberen expressar tots els matisos, va estar acompanyada per la música que interpretà Pere Arrebola al piano, música que ell mateix havia triat especialment per a cada text i que donà a les veus un especial relleu amb el seu poder evocador.

Abans de la lectura de cada poema, la catedràtica de llengua i literatura M. Mercè Padrosa glossà la figura del seu autor i comentà les característiques més remarcables del text i de la situació en què aquest va ser creat, destacant aquells elements formals i de contingut que en podien permetre una millor comprensió global.

El resultat de tot plegat va ser una sessió d’una important qualitat estètica i, en certa manera, emotiva, de la qual tothom sortí amb un petit record a la mà, en forma de recull dels poemes llegits, poemes que també podeu trobar reproduïts al final d’aquesta pàgina.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s