EL MÓN CLASSIC EN LA PUBLICITAT

El passat dimecres, dia 10 de febrer, els socis de les Aules de Cultura d’Olot vam tenir l’oportunitat d’escoltar la conferència que ens oferí la senyora Anna Torrent i Rafart, catedràtica de llengües clàssiques, centrada en el món de la publicitat i en la freqüent relació que aquesta manté amb elements diversos propis del món clàssic.

2016-09-13-19-19-50-3rAquesta relació, tot i la distància temporal enorme que separa ambdues realitats, és avui possible i comercialment productiva a causa de la pervivència de temes, motius i personatges d’origen grec i romà en el substrat cultural, en l’imaginari col·lectiu de la societat actual. Perquè, de fet, i tal com ens va fer notar la conferenciant, el món clàssic té encara avui un gran prestigi, en presentar tota una sèrie de valors –determinats cànons de bellesa i equilibri; idees sobre dret, política, democràcia; històries de caràcter mitològic…- que ens continuen atraient com a elements intemporals i que estan essencialment lligats a allò que som i a les nostres formes d’entendre el món i la vida.

A partir d’aquesta premissa inicial, la conferència es va desenvolupar a través de la presentació, amena i interessant al màxim, de tot un seguit d’exemples de marques, logos i productes comercials diversos, que deuen gran part del seu èxit a una publicitat que ha sabut trobar la manera de mostrar o suggerir els seus valors i prestacions a través de clares al·lusions a referents del món clàssic que tothom identifica fàcilment. I així vam entendre el sentit de marques i logos tan diversos com els del material esportiu Nike,  els rellotges Kronos, els cotxes Clio, Fiat o Pegasso, els vins Circe,  els gelats Frigo o els productes naturals i ecològics  Sanum que els olotins tenim ben a prop.

En resum, va ser una d’aquestes conferències que fan descobrir molts perquès i ajuden a entendre una mica més el món que ens envolta i que ens arriba cada dia a través dels mitjans.

Aules de difusió cultural de la Garrotxa

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s