LES INFLUÈNCIES DEL CINEMA SOBRE LA SOCIETAT AL LLARG DEL TEMPS

El dia 28 de desembre de 1895 es va fer a París la primera projecció pública de cinema, un cinema tot just incipient i absolutament precari, que va ser auspiciat pels germans Lumière amb el seu “cinematògraf”. Conscients de la importància que aquest esdeveniment ha tingut per a la societat i la cultura occidentals dels últims cent vint anys, l’ACUGA ha volgut commemorar-lo aquest mes de desembre programant dues activitats que ens l’han fet conèixer una mica millor.

2016-09-13-19-15-59-4rEl passat dimecres, dia 9, es va realitzar una sortida a Girona, amb una visita al Museu del Cinema que permeté entendre a fons tot el procés de fixació, moviment i projecció de la imatge al llarg dels temps (precinema), a través d’un recorregut, carregat d’informació i també de màgia, pels seus diversos espais i centres d’interès. La sortida es completà, a la tarda, amb una interessant visita guiada al sector medieval de la ciutat i als seus principals edificis i elements artístics, amb una atenció especial al Tapís de la Creació que es troba exposat a la catedral.

I aquest darrer dimecres, dia 16, vàrem poder escoltar la conferència del senyor Àngel Quintana, professor titular de Teoria i Història del Cinema a la UdG i investigador de gran prestigi dins l’àmbit cinematogràfic. El títol de la seva exposició va ser “El cinema com a experiència” i en el seu decurs  el conferenciant parlà de molts aspectes que han marcat la història d’aquest mitjà de comunicació i mitjà artístic a la vegada. Mostrà els moments que han significat una fita en el seu desenvolupament, així com la funció que ha exercit des de sempre en el creixement humà i emocional dels seus espectadors i al.ludí també a la influència a tots nivells que ha tingut sobre la societat.  La conferència es clogué amb una visió detinguda de la realitat del cinema en el moment actual, quan els canvis que ha experimentat en els últims anys ens fan pensar que estem davant d’un altre moment clau de la seva història.

 Aules de Difusió Cultural de la Garrotxa

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s